
Akácméz
Világos, zöldessárga színű, kellemesen enyhe ízű. Magas a gyümölcscukor tartalma, ezért nem kristályosodik, valamint mérsékelt inzulintermelést okoz, így a diabetikusok étrendjébe is besorolható kis mennyiségben. Ezen kívül, gyomorsav-túltermelés esetén is segítség lehet.

Hársméz
Színe a világostól a borostyán sárgáig terjed. Erős, jellegzetes hárs illatú, enyhén kesernyés ízű. Viszonylag nehezen kristályosodik. Hatásos megfázás, torokgyulladás és köhögés esetén. Lázzal járó légúti betegségeknél hársfateával még inkább segítség. Nyugtató és alvást elősegítő hatású.

Selyemfűméz
Fűszeresen zamatos, erős illatú, világos színű méz. Klinikai kísérletek szerint hatásos gyulladáscsökkentő. Változatlan formában, nyersen illik fogyasztani. Magyar különlegesség, Hungaricum, a világpiacon nem ismert.

Vegyes virágméz
Különböző virágok nektárjából készül, ezért változatos ízű és általában sötét színű méz. Minél sötétebb a méz, annál magasabb az ásványi anyag és flavonoid tartalma.

Lépesméz
A méhek ezt a fajta mézet érlelik a legtovább. Tápanyagtartalma kiemelkedően magas a belekerülő virágpor révén is, ami nagyon sok nyomelemet, enzimet, hormont tartalmaz. Nagyon értékes mézfajta.